СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА АПАРТАМЕНТИТЕ

Апартаментите в Бутикова Сграда Славия, Овча Купел се предават на:

 • Мазилка и замазка
 • Водопровод и канализация на тапи
 • Монтиран водомер
 • Монтирана входна врата
 • Ел. окабеляване, контакти, ключове, фасонка
 • Тераси – завършени : под гранитогрес , метален парапет, сифони
 • Общи части – завършени

ТАВАНИ

Таваните на апартаментите се предават на машинна гипсова мазилка

ПОДОВЕ

 • Подовете на апартаментите се изпълняват с циментова замазка;
 • На санитарните помещения с циментова замазка;
 • На терасите са завършени с мразоустойчив гранитогрес;
 • На покривните тераси и терасите на последен етаж са завършени по проект с мразоустойчив гранитогрес;

ДОГРАМА

PVC дограма с немски профил – 5 камерна със стъклопакет с К-стъкло

ВХОДНИ ВРАТИ

На фирма “ SOLID ”, височина 2,10м.

ТЕРАСИ

Терасите ще бъдат покрити с мразоустойчив, противохлъзгав гранитогрес – „марка“, монтиран сифон . Парапетът ще бъде изпълнен метален по архитектурен детайл.

ДВОРОВЕ КЪМ ЖИЛИЩА НА ПАРТЕРНО НИВО

За апартаментите на партерно ниво, дворовете ще бъдат отделени с ограда от жив плет между отделните дворове и метална ограда върху бетонова стена откъм улицата, като  ще бъде изпълнено озеленяване. Връзките от колекторите до отоплителните тела се осъществяват от полиетиленови тръби o16/2мм, които се поставят в гофриран шлаух o25мм. Тръбите минават в подовата замазка и скрити в стените до захранването на радиаторите.

В цената на жилището не са включени отоплителните уреди / алуминиеви радиатори и лири /, както и котел.

ДОМОФОННА ИНСТАЛАЦИЯ

Във всяко входно антре на апартамента е предвидено домофонно табло със слушалка и бутон за отваряне на ел. брава. При главния вход на сградата в звънчевото табло е монтиран домофонен говорител. Входната брава да бъде снабдена с ел. брава.

ИНСТАЛАЦИЯ ЗА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Интернет инсталация

На к.±0,00 е предвидена кутия кабелна телевизия и интернет, до която идва сигнал от съответния Телеком оператор. От нея до всеки апартамент да се изтегли кабел(G657+ FTP4x2x0,5mm2 cat.5e) до апартаментно комуникационно слаботоково табло, от което се захранват двойни розетки RJ45 за интернет инсталацията с кабел FTP4x2x0,5mm2 cat.5e, изтеглен в негорими гофрирани PVC тръби, монтирани в стена, или в замазката на пода.

Кабелна телевизия

От апартаментно комуникационно слаботоково табло да се предвиди до двойни розетки RJ45 кабел FTP4x2x0,5mm2 cat.5e, изтеглен в негорими гофрирани PVC тръби, монтирани в стена, или в замазката на пода. Розетките могат да се монтират в общ блок със съответния брой контакти на ел. инсталацията на височина 0,5m от кота готов под на местата, посочени на чертежите.

ОСВЕТИТЕЛНА И СИЛОВА ИНСТАЛАЦИЯ

Във всеки апартамент,  се предвиждат определен брой лампени излази, захранени с проводник ПВВ-МБ1 3х1,5 mm2. Осветителните тела в мокрите помещения и терасите да бъдат задължително влагозащитени със степен на защита IP-54. Включването им ще става от ел. ключ, монтиран пред помещението на височина 1m от кота готов под. В спалните и дневните се предвиждат осветителни тела с енергоспестяващи лампи.

Стълбищното осветление ще бъде захранено на отделен токов кръг, като осветителните тела имат вградени датчици за движение. Осветителната инсталация да се изпълни с проводник ПВВ-МБ1 3х1,5 mm². Предвидени са и евакуационни осветителни тела с вградена акумулаторна батерия, автономност 1 час за общите части стълбището и коридорите към апартаментите, както и в подземния гараж.

Контактните излази да се изпълнят с проводник ПВВ-МБ1 3х4 mm2 до първа разклонителна кутия и ПВВ-МБ1 3х2,5 mm2 до всяка следваща разклонителна кутия скрито под мазилката. Всички контакти са тип “Шуко” за скрита инсталация.

Контактите за ел. печка, автоматична пералня да се захранят на самостоятелни токови кръгове. За печките контактите да се монтират на височина 0.50m от кота готов под. Всички останали контакти  да се монтират на височина 0,50m от пода. Контакти общи нужди кухня – 1,20m. Захранват се и всички  ОВК съоръжения.

За  контактните излази в таблата се предвижда дефектно токова защита.