Жилище с двор в Драгалевци

Жилище с двор в Драгалевци

Търсенето на жилище с двор в Драгалевци и съседните квартали е все по-голямо. Този тип апартаменти с градинки ни осигуряват спокойствието, свободата и нашето зелено кътче с гледка към Витоша. Не всеки може да си позволи покупката на къща, а необходимата инвестиция за апартамент с двор е доста по-малка.

История на Драгалевци

Историята на Драгалевци е богата и дългогодишна. Село Драгалевци се присъединява към Столична Голяма Община през 1938 г. В периода на присъединяването Драгалевска община има около 15,000 декара ниви и ливади, 8.000 декара гора, свободни и застроени парцели 2.500 декара. 

Тогавашния кмет на столицата приветства драгалевчани и дава уверения, че ще се положат усилия за напредъка на Драгалевци. И бъдещето на квартала ще се развива в съгласие със своите местни условия като курортен и селско-стопански център.

Известен факт е, че заболеваемостта и смъртността на населението по това време е била 4 пъти по-малка в сравнение с тази на околните населени места. Основен благоприятен фактор отново е планинският свеж въздух и спокойния начин на живот, което и до ден днешен е едно от основните предимства на Драгалевци.

Драгалевци днес

Кварталът, в частта в която е било първоналното село, е застроен предимно с типичните селски къщи. С годините се разраства и свободните земи се застроятват с луксозни вили с просторни дворове, еднофамилни къщи и малки семейни хотели.

Цените на имотите в Драгалевци са едни от най-високите в столицата. Свободните терени почти са изчерпарни, въпреки липсата на канализационна инфраструктура, строителните предприемачи намират начини за функционирането на комплексите и вече в повечето от тях има пречиствателни станции.

Разрастването на района продължава с бързи темпове през последните 10тина години и в днешно време виждаме, че строителството е насочено към малки жилищни комплекси до 4 етажа с контролиран достъп, басейни, красиво озеленени общи части.

Много от тези нови комплекси от затворен тип имат, запазват идеята, живеейки в близост до планина Витоша, да имаме възможността за връзка с природата и да сме собственици на наше зелено кътче.

Комплекс Mountain Hills в Драгалевци

Първите етажи на комплекс Mountain Hills 1 и 2 са с тристайни апартаменти със собствени дворчета.

Жилище с двор в Драгалевци е отлична възможност да придобиете вашето специално кътче, осигуравящо ви място за релакс след тежък ден, радост за вас и семейството ви. Покупката на апартамент с двор, е доста по-достъпна от покупката на къща, поддръжката е много по-малко и по-евтина и в същото време можете да се радвате на своите прекрасни моменти в градинката, която се озеленили и декорирали по ваш вкус.

Алфа Бидл предлага в:

Сграда 1 – четири броя тристайни мезонета с дворчета

Сграда 2 – шест броя тристайни апартамента с дворчета