Качество на живот в София

Качество на живот в София

Почти всеки човек е на мнение, че вируса е променил начина ни на живот и жителите на столицата също са сред тези, които бленуват за спокойствие, сигурност и се борят за по-добро качество на живот в София.

Измина повече от година, в която продължаваме да живеем в пандемия, предизвикана от Ковид-19.

Преминахме през различни етапи – в началото беше стреса, страха от неизвестната болест. След дългия престой на изолация в къщи чувствата преминаха в раздразнение и недоволство.

Голяма част от нас успяха да се справят с болестта и погледнаха по друг начин на действителността, като осъзнаха колко важно е наистина да сме здрави и да оценяме малките неща.

Типично българска черта е да пожелаваме здраве в поздравленията ни за рожденни дни и празници. Независимо през какви трудности преминаваме в личен и икономически план, виждаме че се справяме с всичко, благодарение на здравето и позитивността.

Според Mercer, качеството на живот в София е на 116 място в класацията за най-добри градове за живот в света.

Знаем, че във всеки един световен град има квартали, с по-добра и по-бедна инфраструктура. София, не отстъпва на много други градове в Европа и наистина расте, но не старее. И ние си имаме квартали в София, които са по-предпочитано място за живеене, поради изградената модерна инфраструктура и удобства, но съответно и цената на недвижимите имоти е доста по-висока.

Да не забравяме, че освен инфраструктурата, най-важни  за здравето ни са чистият въздух и спокойствието.

София, като един модерен Европейски град е със забързано ежедневие, трафик, стрес, дълги разстояния и всичко това ни се отразява емоционално.

Въпреки, че в централните части на града и близките до него квартали има много и големи паркове, живота в тях може да се окаже напрегнат поради шумните улици с натоварено движение, лошия въздух, проблемите с паркирането, прекалената близост до други жилищни сгради.

Драгалевци - избор за добро качество на живот в София

Витоша си остава най-големия рекреационен парк на София и предлага отдих и спорт през всички сезони.

Както във всички големи градове по света, така и в София, тенденцията през последните години е покупка на жилища извън централните части на града.

Все повече млади семейства, предпочитат да отглеждат децата си на спокойно и чисто място.

Драгалевци е един от кварталите на София, предоставящ ни качествен начин на живот, бърза връзка с центъра и останалите части на града.

В подножието на Витоша, въздухът в квартала е свеж, поради близостта с планината и въздушното течение, което преминава през него. Драгалевци предлага на жителите си всичко необходимо за един модерен начин на живот – две големи вериги супермаркети, множество по-малки специализирани магазини за хранителни стоки, месо, плодове и зеленчуци, кафетерии и качествени ресторанти.

Свободните парцели в Драгалевци са почти изчерпани, скоро новото строителство ще бъде доста рядко, съответно и цените за жилищни имоти ново строителство ще бъдат по-високи.

Все още има възможност за избор и попупка на нови жилища в Драгалевци на разумни цени. Алфа Билд се нарежда сред успешните строително-инвестиционни компании, продължава да се разраства и да строи.

Комплексът на Алфа Билд “Mountain Hills” се състои от две сгради по четири етажа с подземни гаражи и парко места, красиви озеленени общи части и частни малки зелени дворчета към апартаментите на първия етаж.

Голяма част от апартаментите са продадени, но все още имате възможност да изберете тристаен апартамент на втори етаж с тераса или тристаен апартамент със собствен двор, както и няколко мезонета с дворче.

Свържете се с Алфа Билд и заповядайте на оглед, за да усетите вибрациите на мястото и да разгледате комплекса.