Какво да знаем, когато купуваме мебели за двор и градина

мебели за двор и градина

Някои видове градински мебели, са универсални и могат да бъдат подходящи за всеки тип двор или тераса. Не забравяйте, когато купувате мебели за двор и градина да избирате стил, който отразява цялостната концепция на вашия дом и облика, който искате да придадете на вашето открито пространство.

Най-страхотното при мебелите за вашето английско дворче / тераса е, че те съществуват в почти всеки тип, стил, цвят и материал, които можете да си представите. Ако не намирате, тези които търсите, можете да ги персонализирате според вашите специфични изисквания. Има толкова много различни форми, размери и дизайн, че можете да бъдете уникални с вашите градински мебели.

Това, което ще трябва да обмислите, без значение на какъв тип мебели за вътрешен двор или тераса се спрете, необходимо е да отговарят на вашия стил на живот, както и на практичността и удобството. Изберете мебели, които са лесни за почистване, поддръжка и ще издържат много години. Съобразете се с климатичните условия за райнона в който живеете, за да не направите покупка на мебели, които ще издържат само няколко месеца.

Мебели за двор и градина - Често задавани въпроси

Повечето външни мебели за двор или тераса са направени от:

  • Дърво като тик, евкалипт и кедър.
  • Синтетика като пластмаса и синтетична смола.
  • Метали като алуминий, стомана и ковано желязо.

Трябва ли да покриваме външните си мебели вечер?

Достатъчен е един сезон, в който не покривате градинските си мебели, за да остави трайни щети по тях. Дори ако сте избрали изключително издръжлив материал за вашите мебели за открито, покриването им ви ще помогне да защитите инвестицията си. Това е особено важно през зимата, но е необходимо и през другите сезони.

Трябва ли прибираме градинските мебели в закрито помещение през зимата?

Пластмасовите мебели на открито не абсорбират влагата, както дървото, но студените зимни температури правят пластмасата достатъчно чуплива, за да се напука. Най-добре е да съхранявате пластмасови мебели на закрито или на място, където температурата няма да падне под нулата.

Пластмасови мебели за градина и тераса

Един от най-популярните материали, които могат да се използват за направата на градински мебели, е пластмасата, тъй като този материал е особено удобен, в същото време рентабилен и се поддържа много лесно. Пластмасовите мебели обаче няма да придадат на вашата градина естетическия привлекателен вид, който желаете. Също от екологична гледна точка може да искате да намалите консумацията на пластмаса.

Градински мебели от метал или ковано желязо

Един от най-разпространените материали, които могат да се използват за изработване на градински мебели, е металът, особено предвид неговата издръжливост и здравина. Металът е много по-добър вариант от пластмасата за направата на градински мебели, вземайки в предвид предимствата на този материал, включително по-голямата издръжливост и по-добра естетика. Можем да отбележим, че друго основно предимство е ниското ниво на поддръжка, здравина и дълготрайност.  В същото време,  някои хора, които стоят дълго време на тях не ги предпочитат, като недостатък в летните горещи дни, ако са изложени директно на слънце метала силно се нагрява.

Дървени мебели за градина

Третият основен материал за градински мебели е дървото. Всъщност този тип решение за вашите външни мебели за  тераса, патио или двор, може да бъде баланс между естетическа привлекателност, комфорт и устойчивост . Предимството и разнообразието са големи, съчетани с насладата от естетически дизайн и осигуряване на удобно място за сядане навън. Едно от свойствата на естественото дърво е, че не се  нагрява прекалено и спокойно можете да помислите за използването на дървени мебелите за вашето зелено външно кътче.

Жилищен Комплекс в Драгалевци с Инвеститор Алфа Билд

Апартаментите в Сграда 1 и Сграда 2 в комплекс Mountain Hills в Драгалевци, се намират на спокойно място със завладяващи гледки към планина Витоша и София. Към всеки апартамент има място за отдих на което можете да се любувате на природата. Апартаментите и мезонетите на етаж 1 са със собствени озеленени дворчета. Апартаментите на горните етажи са с повече от 1 тераса, а мезонетите на ет. 3 и 4 са с прекрасни панорамни тераси. Към всеки апартамент може да се обособи поне един кът, който да се обзаведе с градински мебели, зеленина и цветя според вашето виждане.