Как да изберете дизайна на вашето ново жилище

дизайн на ново жилище

Едно от най-приятните чувства след покупката на имот е да решите какъв дизайн на ново жилище да изберете. След като се справите с това предизвикателство, определено ще изпитате задоволство от крайния резултат.

Със сигурност стила на интериорния дизайн показва много от характера и начина на живот на собствениците му.

Сега след като остана само един мезонет от Комплекса Mountain Hills в Драгалевци, едно ателие и тристаен апартамент в Pushkin Residence в Бояна бихме искали да обърнем внимание на най-интересната част преди настаняването на нашите клиенти в апартаментите им.

Кой интериорен дизайн на ново жилище отговаря на вашия вкус?

Модерният дизайн е започнал в началото на 20 век. Характеризира се с изчистени, отчетливи прави линии и цветове предимно в бяло, черно, сиво и бежово. Материалите обикновено са метал, стъкло и стомана.

Модерният дизайн, често се съчетава с отворени пространства, комбинирайки няколко зони в една, като се предава усещане за простор.

2. Съвременен

Модерният и съвременният са два стила, които често са използвани като взаимозаменяеми.

Съвременният дизай е по-плавен и може да представлява усещане за ценност с по-малко придържане към определен стил.

Основната разлика, разделяща модерния и съвременния дизайнерски стил, е, че модерният е строга интерпретация на дизайна, започнал през 20 век.

Съвременният стил може да включва разчупени линии, докато модерният дизайн строго се придържа към правите линии.

3. Минималистичен

Минималистичната концепция взема идеи от модерния дизайн и ги опростява допълнително.

Цветовите палитри са неутрални и ефирни; обзавеждането е просто и рационализирано и нищо не е прекалено или пищно в аксесоарите или декора.

Минимализмът се определя от усещането за функционалност и ултра изчистените линии.

4. Индустриален

Индустриалният стил, черпи вдъхновение от градско таванско помещение или бивши складови помещения.

В много от елементите се предава усещане за недовършена дейност в мебелирането или суровината. Можете да видите открити тухли, канални конструкции и тръби.

Представете си високи тавани, стар дървен материал и висящи метални осветителни тела с оскъдни функционални мебели. Възможно е да има едно или две абстрактни произведения на изкуството или фотографии, които да добавят малко цвят към неутралните цветови гами.

5. Скандинавски

Сканданският дизайн отразява начина на живот в скандинавските страни.

Скандинавският дизайн на мебели често се усеща като произведение на изкуството, но същевременно е функционален и семпъл.

Мебелите се характеризират с изцяло бели цветни палитри и естествени елементи като пресовано дърво, ярки пластмаси, емайлиран алуминий и стомана. Цветовете са предимно бяло, черно със сини и сиви акценти. Минимално изплозване на аксесоари, като типичните са естествените кожи.

6. Традиционен

Традиционният дизайнерски стил съдържа класически детайли, разкошно обзавеждане и изобилие от аксесоари.

Традиционните домове често се отличават с тъмно, обработено дърво, богати цветови палитри и разнообразие от текстури и извити линии. Обзавеждането се състои от сложни и богато украсени детайли и тъкани, като кадифе, коприна и брокат, които могат да включват различни модели и текстури.

В повечето традиционни дизайни има дълбочина, наслояване и размерност.

7. Преходен

Преходния стил е доста популярен, тъй като заимства както от традиционния, така и от модерния дизайн. Има привлекателното усещане за баланс на пространството.

Преходният дизайн може да включва съвременни материали, като стомана и стъкло, и след това да ги комбинира с плюшени материали в мебелите.

Преходният дизайн включва относително неутрални цветови палитри, създавайки спокойно пространство, от което се виждат стил, елегантност, топлота и привлекателност.

8. Бохемски

Бохемския стил е доста популярен. Той е олицетворение на безгрижен начин на живот в който следвате желанията на сърцето си.

Бохемския дизайн може да включва винтидж мебели и осветителни тела, вдъхновени различни култури по света – специално подбрана селекция от текстил и килими, експонации на колекции и предмети, закупени от различни части по света, включително от пазари и малки магазинчета по време на пътувания.

Не е необичайно в бохемския стил да забележите възглавници на пода и удобни кътчета за сядане. В този стил може да видите например огромен бляскав полилей, съчетан с износен екзотичен килим и стол от средата на века. Съчетанията стоят доста добре и са ексцентрични, стига да ви допада този стил.

9. Шаби Шик

Шаби шик е стил, вдъхновен от шик дизайна, но в сравнение с бохемския и други стилове е по-женствен, мек и деликатен.

Възникнал през 80те год, наподобава традиционния британски стил, но в по-нежни цветови нюанси.

Старите мебели са освежени и поправени, или дори и новите мебели са боядисани така да изглеждат състарени.

10. Холивудски

Холивудския дизайнерски стил е луксозен и богат.

Този стил може да включва някои характеристики на викторианския дизайн, включително плюшени, кадифени мебели, туфинг и антики. Цветните палитри са особено смели – лилави, червени и тюркоазени.

11. Средиземноморски

Средиземноморският стил в интериорния дизайн се характеризира със семплата и романтична естетика на страните от Южна Европа. Тоновете в цветовете са светли и топли. Естествените материали като керамика, дърво, ковано желязо и памук са широко използвани.

Дизайнът съчетава смелост, непринуденост и удобство. Може да се използва както за дизайн на къща, така и на апартамент. Ако искате да изпълните жилището си със слънчевата романтика на Гърция, Испания, Италия или Мароко, то този тип декорацията и обзавеждане ще отговорят на вашето желание.

12. Азиантски

Азиатския интериорен дизайн отговаря на традиционната японска философия Дзен, отразяваща самопознанието, дисциплината, хармонията и баланса.

Зад всяка линия или форма стои премислена идея за ефективност.

Присъствието на природата в дизайна е изключително важно. Материалите са от дървесина и естествени влакна. Цветовете са в естествени меки тонове.

Макар че стила може да изглежда по-минималистичен, ще се почуствате максимално комфортно и спокойно във вашия дом, като усетите също и силата на връзката с природата.

13. Винтидж

Емблематичните идеи и мебели от 20-те до 60-те не са стари, а вдъхновение!

Винтидж стил е обичан заради своята оригиналност и елегантност, внасящи доза ретро дух в домовете ни.

Не всички мебели са стари, но имат винтидж чар.

Потопете се в ярките и пастелни цветове, футуристични форми и мебели от отминалите години.

Не забравяйте, че понякога е доста добра идея да пренесете миналото в бъдещето, особено когато става въпрос за домашни аксесоари.