Кога строително-инвестиционната компания е успешна?

качествени строителни фирми софия

Строително-инвестиционния бизнес е комплекс от сложни и продължителни процеси, които трябва да бъдат много добре планирани от самото начало на всеки нов проект, но точно това е това е предизвикателството за всички качествени строителни фирми София.  Въпреки това в процес на изграждане могат да възникнат доста непредвидени обстоятелства и да се търсят съответните решения за отстраняването им.

Затварянето на целия цикъл от идеята, избирането на подходящата локация, проектирането, издаването на редица разрешения и пълното изплънение на проекта до най-малките детайли е дълъг и отговорен процес.

Най-важните стъпки, за да сте успешни и да заемете почетното място в класификацията “качествени строителни фирми в София” са:

 • Да изградите страхотен екип
 • Да управлявате бизнеса си, но и да умеете да ръководите хората си
 • Да инвестирате и развивате бизнеса си
 • Да инвестирате избирателно в проекти, които биха били печеливши
 • Да успеете да се наложите като име и най-вече, чрез препоръки
 • Да специализирате в нишов пазар или в конкретна индустрия, която да ви отличи от конкурентите
 • Да разраствате мрежата си от контакти, за да печелите повече проекти и бизнес
 • Да залага на качественото изпълнение на всяка поръчка - “Качеството е Цар”
 • Да се адаптирате към промените в строителната индустрия
 • Да обслужвате клиентите си с основен приоритет, да общувате с тях и отговаряте на всяко тяхно искане
 • Да търсите активно нови възможности за запазване и развитие на бизнеса, интересни за клиентите ви обекти
 • Да вземате интелигентни решения, като обмисляте възможните рискове, не бързате и не реагирате импулсивно

Доверието на клиентите и квалифицирания персонал

Повечето клиенти на строително-инвестиционната компания и бъдещи собствеци на имоти, инвестират в начален строителен период на сградите. Те залагат на доброто име, качественото и навременно изпълнение на обекта. За това доброто име на изпълнителя на сградите е от много важно значение.

Съответно в наши дни намирането на квалифицирани хора с добра работна етика е доста трудно. Но когато изпълнителите ги намерят, е необходимо да ги задържат като им плащат добре, изслушват техните идеи и желания и им осигуряват поле за развитие.

Стратегическо бизнес планиране

Воденето на подробни записи позволява да се следят по-ясно процесите в бизнеса. Писмените доклади показват състоянието на бизнеса както по отношение на финансите, така и по отношение на операциите. От тук могат да се формулират стратегии, които да работят по-добре и да развиват проектите.

Създаването на уникален маркетингов план и ясно изградена стратегия ще привлекат нови клиенти на борда. Вместо да се пази тайна за бизнеса, комуникацията и обсъждането на идеите със съществуващите или потенциални клиенти ще допренесе за тяхното доверие.

Успеха на технологията

Технологията в строителството трябва да се приема и използва. Спазването на последователността на строителните процеси е основен ключ към успешното и навременно завършване.

Съответно ползването на съвременна техника улеснява и прицизира процеса.

Стил и индивидуалност

Наред с успешното приключване на дадена сграда и поставяйки акцент върху детайлите строително-инвестиционната компания трябва да остави ясен отпечатък върху индивидуалния си стил, по който може да бъде добре различена и известна за бъдещите си проекти.

Алфа Билд се отличават със своята модерна визия, иновативни архитектурни решения, мисъл за комфорта на своите клиенти и безкомпромисното изпълнение.

Качествени строителни фирми София

Изключително важно е да се спечели доброто име и да бъдете отличени за иноветивен и качествен инвеститор. Строително-инвестиционния бизнес е предизвикателен, но успеха му носи удовлетворение след завършването на всяка града, тъй като тя се грижи за комфорта и качеството на живот на много хора и оставя следи за много поколения напред.

Според Mercer, качеството на живот в София е на 116 място в класацията за най-добри градове за живот в света.

Знаем, че във всеки един световен град има квартали, с по-добра и по-бедна инфраструктура. София, не отстъпва на много други градове в Европа и наистина расте, но не старее. И ние си имаме квартали в София, които са по-предпочитано място за живеене, поради изградената модерна инфраструктура и удобства, но съответно и цената на недвижимите имоти е доста по-висока.

Да не забравяме, че освен инфраструктурата, най-важни  за здравето ни са чистият въздух и спокойствието.

София, като един модерен Европейски град е със забързано ежедневие, трафик, стрес, дълги разстояния и всичко това ни се отразява емоционално.

Въпреки, че в централните части на града и близките до него квартали има много и големи паркове, живота в тях може да се окаже напрегнат поради шумните улици с натоварено движение, лошия въздух, проблемите с паркирането, прекалената близост до други жилищни сгради.

Концепцията на Алфа Билд е да строи уютни и удобни жилищни комплекси, отговорящи на изискванията и нуждите на съвременния човек. До момента са изградени два модерни жилищни комплекса Mountain Hills в Драгалевци и Pushkin Residence в Бояна.