Предимства на системите за контрол на достъп в жилищни сгради

контрол на достъп в жилищни сгради

Все по-голям брой многофамилни собственици се спират на решението за внедряване на системи за контрол на достъп в жилищни сгради. Това, което се изполва в корпоративните офис сгради и индустриалните зони е нова популярна вълна в многофамилните сгради.

Системата за контрол на достъпа до сградата, в най-основната си форма, е начин да гарантирате, че само упълномощени лица могат да влязат във вашата сграда. Това добавя допълнителен слой сигурност и защита за жителите, информация и активи. При повечето системи за контрол на достъпа до сгради традиционните ключове не се използват. Вместо това използвате ключ-карта, ключодържател, четец на карти или друга безконтактна система, за да влезете в сграда. Това е много удобно за живущите, вместо да носят връзка ключове в себе си.

Автоматизираната Системата за контрол на достъпа е най-ефективният метод за охрана в наши дни. Системата осигурява максимален контрол на потока на влизащи и излизащи от сградата. Ползите от инсталирането на система за сградна автоматизация, определено надделяват и оправдават първоначалните разходи.

Контрол на достъп в жилищни сгради с апартаментни домофонни системи за автоматично отваряне на вратата

Домофонната система внедрена във всеки апартамент, позволява удобството и сигурността на освобождаване на вратата, като контролира достъпа до входната врата. Посетителите, които идват в сградата, търсят жителите в указателя на интеркома и натискат съответната комбинация от бутони, за да им се обадят. От комфорта на апартамента си собствениците използват интеркома, за да отворят вратите за себе си и да предоставят достъп на своите гости или посетители, след визуално и звуково изображение на дисплея.

Контролът на достъпа в сградата предоставя на обитателите безопасна, надеждна и удобна входна система.

Ето няколко причини, поради които Алфа Билд взе решение и инсталира система за контрол на достъпа в своята жилищна сграда Mountain Hills 1, която вече е пуснатата в експлоатация.

Удобство и комфорт

Възможността да отидете до вратата и да докоснете чипа до сензора, за да получите достъп осигурява значително удобство за жителите.

Едно от най-големите предимства на системите за контрол на достъп в жилищни сгради

е тяхното удобство и лекота на използване, като същевременно се поддържат най-високите стандарти за сигурност.

Кодовете за вход на вратите могат да бъдат полезни в някои случаи, но те също така представляват рискове за сигурността, тъй като широкото познаване на кодовете може да компрометира тяхната ефективност. Споделянето на пароли и кодове за влизане също не е ефективно, за да се знае кой влиза в сградата. В резултат на това индивидуалните ключ-карти или чипове, предлагат по-високи решения за сигурност от паролите.

Повишавайки нивата на комфорт, системата за автоматизация на достъпа намалява оплакванията от обитателите.

Повишена сигурност

Системите за сградна автоматизация и контрол на достъпа повишават безопасността и спокойствието на живущите.

Повишените нива на сигурност и безопасност Системите за контрол на достъпа подобряват сигурността на жителите в сградата. Това помага за предотвратяване на потенциални престъпления, вандализъм и скитничество.

Този индивидуализиран подход към сигурността и безопасността гарантира, че правилните хора имат достъп до правилните части от сградата в точното време.

Системата за контролиран достъп разсейва всякакви съмнения и притеснения от нежелани посещения, преди те да станат по-сериозни. Позволява на живущите да реагират незабавно и да се справят справят с проблемите на сигурността.

Събиране на данни

Опцията за запис на системата, позволява на живущите лесно да наблюдават и контролират достъпа в сградата и по-лесно да вземат необходимите решения за отнстраняване на проблеми или подобряване нивото на достъпа.

Спокойствие

Управлението на сградата и осигуряването на качествен начин на живот на живущите е предизвикателна задача. Автоматизацията на сградите дава спокойствие при възможността да се проследява всичко от комфорта на дома. Могат да се отстранят много от проблемите, преди те да се превърнат в кошмар.

Спестява пари

Традиционните ключове се губят, скъпи са за подмяна, неудобни за носене, и най-често се нуждаете от няколко ключа за един апартаментен комплекс. Ако ключовете бъдат откраднати или загубени, неудобството и разходите за смяна на всички ключалки могат да бъдат значителни. Ключовете също могат да се копират, което компрометира сигурността. Електронните системи за контрол на достъпа предлагат решения на тези предизвикателства, тъй като брекерите или ключ-картите могат да бъдат издадени бързо и лесно да бъдат забранени от системата, ако са изгубени или откраднати. Системата за контрол на достъпа облекчава този проблем. Те спестяват средства, като изключват ресурсите за човешкия фактор и не се налага използване на жива охрана.