Най-добрите ресторанти в квартал Бояна, София

Апартамент в кв. Бояна

Купете си апартамент в кв. Бояна – яжте вкусно на няколко крачки от дома.

Много от най-добрите ресторанти в София, се намират в квартал Бояна. Следва кратко обяснение на различните видове кухня които предлага този исторически квартал, намиращ се на 7 km южно от центъра на града. 

Ароматната италианска кухня

Италианската кухня е придобила световна популярност, благодарение на невероятните и разнообразни вкусове с които разполага. Ако мислите за италианска кухня, пицата и тестените изделия ви идват на ум веднага. Но има много повече ястия, като осбубуко, флорентинска пържола и невероятни десерти, като тирамису или пудинг, които допълват картината на превъзходна италианска кухня, която е включена в средиземноморската диета и се счита за една от най-здравословните в света.

А и да не забравяме един от най-важните компоненти на италианските ястия, а именно италианското вино! Кой не си мечтае на една крачка от апартамента му да го чакат едни сочни спагети с една студена чаша просеко….

Ресторанти, намиращи се в кв. Бояна като „La Tradizione Cucina Casalinga”, „Restaurant Perfetto” или „Cinecitta Osteria Italiana” са само някои от предлагащите вкусни италиански ястия.

Бързо хапване

Какво по лесно от това, в напрежението и бързината да си вземете нещо вкусно за ядене, пилешко, бургери и всякакви разновидности здравословни сандвичи, са само някои от предложенията на квартал Бояна.

Някой от заведенията за бързо ядене които предлага този квартал са „KFC”, “McDonald’s” или дори така наречения „Сандвичарник”

Барове в кв. Бояна

Неизменна част от петъчните и съботните вечери са естествено баровете. А какво по добро от това бара да се намира на едва няколко преди от апартамента ви, лесно и удобно! Купете си апартамент в к. Бояна и разполагайте с интересни и нестандартни барове като “Chill”, “Winebar” или “Mondo Lounge Bar” за забавни вечери, които всеки обича.

Традиционно български ястия

Купете си апартамент в кв. Бояна и открийте вкусния свят на българската храна  – от закуска до вечеря и десерт. Овкусяването на ежедневието ви с нови аромати е задължително, а българската кухня, е истинско преживяване от разнообразни и вкусни ястия като сосове, сирена, горещи манджи в глинен съд или просто вкусната и традиционната мусака! България е страна, която никога няма да ви остави гладни по две причини. Първо, има богатството на храна за всички вкусове и второ, българите са онзи тип хора, които винаги ще се уверят, че чинията ви е напълнена поне 3 пъти, а коланът ви е разхлабен с поне 2 дупки.

В околността на квартал Бояна може да се насладите истински на българската традиционна кухня, ресторанти като „Боянско Ханче”, „Лимончето” и „Три Кладенци” предлагат разнообразие от български ястия в една традиционна обстановка. Заведенията често стават избор за провеждане на семейни тържества, а благодарение на просторните зали и откритите градини, изключително рядко се случва някой да не може да открие място, на което да похапне.

Инвестирайте в апартамент в кв. Бояна

Купувайки си апартамент в квартал Бояна, вие не само си осигурявате едно страхотно място за живеене, но и освен това се впускате във вкусово преживяване.

Новата сграда на Алфа Бидл – “Pushkin Residence” е ситуирана на много възлова локация, на един от основните булеварди Александър Пушкин, бързо и лесно достъпна от града и в непосредствена близост до чистата и спокойна природа на Витоша, и разбира се до всички тези стилни ресторанти и барове, предлагащи ни кулинарни изкушения за всеки вкус и джоб.

“Pushkin Residence” е малка бутикова сграда, която ви предлага апартаменти, съчетани с модерната архитектурна линия, функционалност и изчистен дизайн.  Апартаментите са с уникални панорамни гледки, просторни и мултифункционални. Вътрешните разпределеления са с възможности за вариации и свобода при избора на интериорен дизайн и индивидуални решения.

Общите части са луксозни, с облицовки от високо качествени, естествени материали, които отговарят на всички съвременни изисквания.

Сигурността на обитателите е решена, чрез контрол на достъпа и видеонаблюдение.

Купувайки си апартамент в кв. Бояна – вземате правилното решение в избора на своя нов дом “Моят дом е моята крепост!”.