Ресторанти в квартал Драгалевци

Апартаменти в драгалевци

Драгалевци е един от престижните квартали на София, разположен в подножието на Витоша. Драгалевци е стратегически разположено между центъра на града и престижния квартал Бояна, което го прави идеално място за живеене и актрактивно за успешни инвестиции в апартаменти в Драгалевци.

Местните жители, както и гостите често прекарват уикендите в Драгалевци, тъй като предпочитат да се разхождат в планината на чист въздух, и посещавайки известният връх Алеко с лифт. Където обикновено не пропускат да се отбият и в Драгалевския манастир „Успение Богородично“.  Сега накратко ще ви обясним за разнообразната и богата кулинария която предлага квартал Драгалевци. И защо наистина си заслужава да сте част от него, като си закупите апартамент тук!

Италианска кухня

Средиземноморската и Италианска кухня е една от най-здравословните и любима не само на българите, но и в цял свят. На главната улица в Драгалевци на бул. Черни връх имате възможността да посетите La Bottega Monte и да се насладите на вкусните специалитети на chef Мирослав Йорданов. От магазина на ботегата, можете да си купите за в къщи прекрасни италиански вина, високо качествени стейкове, италиански колбаси и други гурме специалитети. Домашно приготвени ястия за вкъщи – лазаня по оригинална рецепта, паста, прясно изпечени десерти и кроасани и много други. 

Сръбска кухня

Сръбската традиционна кухня съдържа безброй вкусове и миризми на уханни подправки. Дължащи се на сместа от влиянията на различни народи, които са минавали през или живеят в този регион. Както е в случая с културата като цяло, това сливане на различни влияния. Е довело до оригиналност и днес богата сръбска трапеза предлага незабравими вкусове, които можете да намерите само в сръбската кухня.

Сръбската кухня се характеризира с много разнообразна и пикантна храна, която може да се опише като смесица от гръцка, българска, турска и унгарска кухня. В нея преобладава месото, тестото, зеленчуците и млечните продукти. Можете да откриете много повече за тази възхитителна кухня в ресторанти като „Proia Restaurant”, намиращ се в южната част на кв. Драгалевци.

Гръцка кухня

Гръцката кухня е ароматна, но мека, елегантна и същевременно строга, разнообразна и разпознаваема. Много от основите на кулинарията в днешно време, могат да бъдат проследени до древна Гърция.

Гръцката кухня е придобила огромна репутация. Храната се е превърнала в основата на средиземноморската диета. Която насърчава хората да се хранят като южноевропейците от петдесетте и шестдесетте години. Зехтинът, зеленчуците, бобовите растения, рибата и киселото мляко играят определено голяма роля в „селската кухня“ от преди няколко десетилетия. А тези съставки дариха на гръцката кухня здравословната си репутация. Ресторанти намиращи се в този исторически квартал, като „Kelari Greek Cuisine” ще ви предложат всичко това и много повече.

Барбекю

Храната приготвена на барбекю е храна която дори след безброй хилядолетия на еволюция и социални подобрения. Все още е един от най-добрите и вкусни начини да се нахраним с нещо вкусно. Ресторанти като „Tanto Pinot” или „Охрид” са с вечно запалени барбекюта очаквайки своите клиенти.

Кафе и десерти

Освен със свежия си въздух, квартал Драгалевци е известен с със страхотните местенца, където можете да пиете невероятно ароматно кафе! Малки и кокетни кафенета катo “Soggiorno” и „МетКейк” предлагат  много добро обслужване комбинирано с домашно приготвени сладкарски изделия. Като торти, баници и бисквити, както и естествено кафе приготвено по различен начин, фрешове и други освежителни напитки.

Апартаменти в Драгалевци

Alfa Build ви представя своя изключителен, луксозен комплекс “Mountain Hills”. Рзположен в престижния жилищен район Драгалевци, предлагащ спокойствие, комфорт, стил и класа.

Ексклузивната и отлична локация дава възможност на живущите да се възползват, както от непосредствената близост до национален парк Витоша така и от изключително лесния и бърз достъп до централната градска част на София.

Красивите планински гледки, изобилието от еко пътеки, чистия въздух и тишината, хармонират по един ненадминат начин с модерната архитектура и богато озеленена визия на комплекса.

Драгалевци е предпочитан елитен квартал на София от много години и продължава да се разраства и модернизира, затова и предложенията за продажба на апартаменти в Драгалевци са много, но и търсенето е голямо. Квартала предлага всичко от което имате нужда – вериги супермаркети, бяла техника и стоки за дома, ресторанти с разнообразна кухня, малки кафетерии с прекрасни пресни  тестени изделия, месарници с качествено месо от местни производители  и внос и мн. други. 

Имате възможността да се посъветвате на място със специалистите в Алфа Билд за предимствата на изложения и разположения да разгледаните от вас имоти и да закупите директно апартамент в Драгалевци от инвеститор.