Защо да предпочетем апартамент със собствен двор и кое е предимството

апартамент с двор в София

Често се пренебрегва факта, но е истинска рядкост да се намери настина хубав апартамент с двор в София, съчетаващ гледката към планината и града, което си е добавена стойност за всеки дом.

Предимствата от наличието на апартамент със собствен двор, в допълнение към насладата от приятни моменти на открито, включват увеличението на стойността на имота, обикновено 10-20% и намаляването на сметките за ток поради факта, че ще се радваме на естественото осветление. Наличието на красив двор в близост от центъра на града е освежаващо и релаксиращо.

Освен че ни действа релаксиращо, когато сме в контакт с природата и околната среда, тя ни напомня за нейното значение и защо трябва да уважаваме и да се грижим за всеки елемент, който е част от нея.

Няма по-добро място за контакт с природата от вашата собствена градина, онова място, което сте украсили и подредили с толкова обич, за да се почувстваате на уютно, в крайна сметка двора е продължение на интериора на вашия дом.

Двора е полезен за вашето тяло и ум

Външната декорация и грижата за растенията и други декоративни елементи имат две големи предимства. От една страна, това предполага, че полагате физически усилия, така че докато украсявате градината си, ще се движите. От друга страна, декорирането и използването на въображението и творчеството ви ще направят тази дейност много релаксираща, тъй като можете да изчистите ума си и да се насладите на момента.

Малка градина не е просто място на открито с растения, това е пространство, което също е част от вашия дом, затова трябва да се грижите за нея и да я цените. Има безкрайни идеи за външна декорация, които можете да използвате във вашия двор, за да постигнете уютното място, което вашето семейство заслужава.

Деца и семейство

Мечтаното пространство за всяко дете е градина. В него те могат да играят на открито, с достатъчно пространство, то е идеалното място за да се насладят на открито и да се свържат с природата.

А когато става въпрос за семейни събирания, двора е идеалното място за прекарване на едни от най-приятните моменти. Вечеря с любимите хора на открито е най-добрият начин да се насладите на добра компания.

Апартамент с двор в София

Alfa Build ви предлага за продажба апартаменти в изключително луксозния комплекс „Mountain Hills“ който е разположен в полите на витоша, в квартал Драгалевци.

Най-апетитни са мезонетите с двор, в малката бутикова сграда, състояща се само от 8 мезонета.

С покупката на такъв апартамент с двор в София, придобивате предимството да живеете в къща, но с по-малко грижи по нея.

Освен стратегическото местоположение на сградата, районът може да се похвали с отлична инфраструктура, тишина и спокойствие. Комуникативно и привлекателно местоположине за целогодишно живеене или отдаване на имота под наем.

Време на открито

Децата са склонни да прекарват много време на закрито, което може да повлияе негативно на тяхното поведение и здраве. Апартамент с дворче ги кара да се наслаждават на природния свят и да се радват на игри и интересни занимания.

По-добър сън

Всичко по-горе (физическа активност, намален стрес, игра и разходки навън) може да допринесе за повече и по-добър сън за всички. А по-добрият сън от своя страна подобрява поведението и представянето на децата в училище.

Време за семейството

Планирането, засаждането на цветя и други разстения, както и поддържането на апартамент с градинка предлага физическа активност споделена от всички в семейството.

Градинарството помага да научите децата на отговорност и им дава чувство за постижение. Той дава на всички вас проект, по който да работите – и да се наслаждавате – заедно, което засилва семейната ви връзка.

Цветя

Има много възможности за включване на децата в цветното градинарство. Дайте им възможност сами да решат кои семена да изберат от красивите снимки на пакетите. 

Можете например също да отглеждате определени цветя, които привличат пеперудите. Ще получите удовлетворението и радостта от красивите неща, докато приветствате интересни птици и цветни пеперуди в собствения си апартамент с английски двор.

Бюджет и предимства за покупка на апартамент с двор в София

Апартамента с двор в София осигурява редица предимства с функционалността и удобствата, съпоставими с живота в къща.

До преди няколко години избора за покупка на имот беше къща или апартамент. Благодарение на промените в предприемачеството и стила на недвижимите имоти в България станаха реални имоти типични за други страни в Европа или в Съединените щати, а именно – Апартаменти с дворчета, Мезонети с двор или панорамна тераса.

Хората все повече оценят възможността да извлекат максимума и да закупят апартамент с двор, което е комбинация от апартамент и къща.

Имот с външно пространство – дава свобода. Те са все по-предпочитани и търсени предимно от семейства.

В днешния напрегнат и забързан живот имаме все по-голяма нужда от лично пространство на открито, в което да се осамотим и взаимодействайки си с природата да се заредим с положителни емоции.

Нашето дворче е собственото ни лично пространство и ни дава възможност за свобода и независимост, в което можем да се отдадем на хобито си, на срещи с приятели, игри с децата или домашните любимци.

Апартамента с двор в София е по-приемлив бюджетно в сравнение с покупката на къща и в същото време осигурява същото усещане и то на много по-ниска цена.

Някои атрактивни предложения, директно от инвеститор за апартамент с двор в Драгалевци, София:

  1. Мезонет номер 2 – с жилищна площ 134 м2 и озеленен двор 50,37 м2
  2. Мезонет номер 3 – със жилищна площ 134 м2 и озеленен двор 113 м2
  3. Мезонет номер 4 – със жилищна площ 107 м2 и озеленен двор 68 м2

Свържете се с нас за повече подробности и съвети.