Училища в Бояна

Училища в Бояна

Образованието е най-важният инструмент, който можете да получите, и може да ви донесе най-голям успех в обществото днес. Образованието намалява предизвикателствата, с които ще се сблъскате в живота. Колкото повече знания придобиете, толкова повече възможности ще се отворят.

Училището е важно, защото дава на хората градивни елементи, необходими за да правят много неща: критично анализиране, четене, изпълняват математически функции, пишат и т.н. … Училището осигурява също излагане на дейности, идеи и области на знания, с които никога не бихте могли да се сблъскате в противен случай. Въпреки че няма много училища в Бояна от които да избирате, малкото които са предлагат достатъчно голям набор от възможности като езици, спортове и други извънучебни занятия.

52 ОУ “Цанко Церковски”

Училището 52 ОУ “Цанко Церковски” предлага образование на високо ниво, чрез което вашите деца могат да се развият и подготвят адекватно за бъдещето си. 

Освен качественото образование, училището разполага с библиотека, която може да бъде посетена не само от учители и ученици а и от родители и жители на кв. Бояна.

Униформеното облекло за учениците се въведе през учебната 2016/2017 година. Дрехите се изработват от сертифицирана и проверена българска материя, която отговаря на всички изисквания за ученическо облекло.

Частно езиково училище “Свети Наум”

Училището се помещава в собствена самостоятелна и комфортна сграда в полите на Витоша с обезопасен двор и спортна площадка, кът за отдих, училищна кухня, столова и училищен бюфет. Осигурен е всекидневен медицински контрол, охрана и транспорт от врата до врата. Учебният процес протича по програма, насочена към интелектуално, езиково, социално, емоционално и физическо развитие на всяко дете. Учебната програма е изцяло в съответствие с образователните изисквания за съответната степен и клас, предвидени и одобрени от МОН.

Целодневната форма на обучение включва две закуски – сутрешна и следобедна – и обяд в столовата на училището.  За учениците в полудневна форма на обучение училищният бюфет осигурява разнообразни възможности за хранене. 

В задължителните часове по физическа култура учениците избират между спортовете тенис и плуване. При желание са възможни и допълнителни занимания по карате и балет. 

През учебната година се организират: едноседмично зелено училище, което съчетава задължителните учебни часове с културна и развлекателна програма; зимно ски-училище; разнообразни екскурзии в страната и чужбина; летен лагер на българското Черноморие.

Комплекс “Pushkin Residence”

Pushkin Residence” e новият инвестиционно-строителен проект на компания „Алфа Билд“. Разположена в полите на Витоша планина, жилищната сграда съчетава модерната архитектурна линия, функционалност и изчистен дизайн с уюта на обитаване, удобствата на средата и чистият въздух на планината

Разположена в един от най-престижните квартали на гр. София – Бояна, близо до правителствена резиденция Бояна и с лице на бул. Пушкин.

В непосредствена близост са училища, детски градини и търговски обекти.

От друга страна – комфортът на планината, спокойствието и тишината на квартала в съчетание с разнообразието на зелените зони и местата за спорт и отдих през уикенда осигуряват качество на живот характерно за курортните зони.