Продажба на апартаменти директно от инвеститор

апартамент в драгалевци от инвеститор

Строителната-инвестиционна група Алфа Билд предлага на своите клиенти недвижими имоти ново строителство в кв.Бояна и кв.Драгалевци, София. Предлаганите от нас луксозни жилищни сгради са в малки затворени комплекси, без посредник, без комисионна от купувача, директно от инвеститора – с гарантирано качество на изпълнение! Сега ще ви разкажем накратко какви са предимствата на закупуване на апартамент в Драгалевци от инвеститор.

Естетични предимства на закупуване на апартамент директно от инвеститора

Едно от големите предимства е, възможността да се нанесете в дом, в който никой не е живял преди. Всичко е перфектно чисто, ново и всеки детайл е по ваш вкус. Макар че това не е необходимост, ако сте човек, който обича да поддържа нещата перфектно или се притеснява изненади от препродажба, започвайки в нов апартаменте най-добрия вариант.

Никой не знае вашите желания и нужди по-добре от самия вас, а да имате толкова голям контрол върху детайлите, които отговарят на вашия дом според вашия вкус и начин на живот, е много важно. Закупуването на апартамент или мезонет ново строителство означава, че можете да изберете всичко – от цвета на вашата спалня или хол и облицовката до поставянето на всяка една крушка и контакт където на вас ви е най-удобно. Ако сте човек, който обича дизайна или просто някой с много предпочитания относно това, което прави перфектното пространство, наистина ще се радвате да вземете толкова много решения за различните аспекти, които правят апартамента ви – вашият дом. 

А при закупуването на имот който още не е довършен, може да се договорите със строително-инвестиционната компания да промените или напаснете някои неща които все още не са довършени, според вашето виждане и вкус.

Финансови предимства на закупуване на апартамент директно от инвеститора

Освен че ще получите дом, който е в съответствие с най-новите тенденции в дизайна и строителството, то той ще се довърши според вашия вкус и ще е готов за обзавеждане. Трябва да се замислите и от финансова гледна точка – Сред плюсовете се включват енергийната ефективност в сравнение от по-старите домове, като енергийно ефективни прозорци, които предоставят над 30% печалба и загуба на топлина и по-високото качество на строителните материали. Новите домове също имат по-ниски разходи за поддръжка и е по-малко вероятно да ви изненадат със сериозни проблеми като пукнатини или накланящи се основи, сериозни проблеми с водопровода и др.

Освен това строително-инвестиционните компании предоставят гаранции за качеството на изпълнението, които могат да включват краткосрочна гаранция някои процеси и по-дългосрочна гаранция за външните части и покрива. Това е голяма финансова полза и приятно облекчение в годините след такава голяма покупка.

Покупката на ново жилище е важна стъпка в живота. Не искате да вземете погрешно решение или да направите лош избор. Разходите и процесът на закупуване на апартамент може да са големи, за това трябва да се обмисли добре.

Закупуването директно от строителната-инвестиционна компания ви спестява средства, понякога могат да се договарят различни облекчаващи условия и се елиминира посредническата комисионна.

Други предимства на закупуване на апартамент директно от инвеститора

Естествено освен от естетичната и финансовата гледна точка има и други аспекти които правят директното закупуване на апартамент в Драгалевци от инвеститор, а ето и най-важните:

Няма посредник – по-бърз процес

Тъй като ще има пряк контакт със строителя, можете да общувате с него както и когато искате. Когато участва посредническа агенция, вие най-вече предавате своите заявки или съобщения на строителя чрез нея.

Ставаш светски мъдър

Мнозина наемат агент, който да се справи с всички тромави документи, участващи в сделката с имота. Това ви прави твърде зависими и уязвими. Ако се погрижите за документацията сами може да отнеме малко време, но със сигурност си струва усилията. Покупката не само е по-надеждна, но и научавате много в процеса, което може да ви помогне и в бъдеще.

По-автентичен източник на информация

Агентът може да няма подробни или задълбочени познания за имота, особено с въпроси, свързани с архитектурата и инженерството. Директната работа със строителя ще ви даде по-добра представа за техническите аспекти, използваните материали и т.н.

Лесен достъп до информация:

В наши дни, благодарение на интернет и уеб сайтовете за всеки бизнес в индустрията за недвижими имоти е лесно сами да потърсите подходящ апартамент, който бихте искали да закупите. Само трябва да напишете в търсачката “апартамент в драгалевци от инвеститор” и ще ви излязат десетки опции. Така, търсенето става директно и не е нужно да ползвате агенция. Сред широката гама от възможности за избор, можете да направите своето проучване и да потърсите апартамент според вашите специфични изисквания много лесно и от уюта на вашия дом. Ако се спрете на варианта сами да си търсите апартамент, то това има своите предимства – ще можете да комуникирате директно с инвеститора, което би ви спестило време и средства, ако трябва да плащате комисионна на агенция.

Луксозен жилищен комплекс Mountain Hills в кв.Драгалевци

Представяме ви луксозният жилищен комплекс Mountain Hills който се намира в сърцето на престижния квартал Драгалевци, гр.София. Ново строителство, директно от строително-инвестиционната компания Алфа Билд, предлагаща най-доброто качество на най-изгодната цена. 

Жилищния комплекс е разделен на две сгради – една от която разполага с 8 бутикови мезонета с уникални панорамни тераси с гледки към София и Витоша. Мезонетите са с ясно разграничена зона ден/нощ разпределени на две нива. Всеки мезонет разполага с две спални, две бани, просторна дневна с кухня и трапезария. А втората сграда разполага с 19 апартамента – двустайни, тристайни и четиристайни, които са разпределени в два входа.

Под всяка от сградите има подземен паркинг, до който се достига от обща рампа откъм ул. ”Ненко Балкански”.

Често задавани въпроси и отговори:

  • Как мога да проверя разрешителното за строеж? 

Всяка една община има отдел „Архитектура и градоустройство”. При изписване на конкретното разрешително за строеж можете да проверите всички данни за него. 

  • Задължително ли е да има брокер/агент при покупко продажба на имот? 

Ролята на брокера е да намери подходящия имот, да помогне с документацията и да договори цена. Ако нямате време и/или достъп до такава информация можете да ползвате услугите на брокер, но това е пожелателно. Ако имате достъп до информация, и строителя има желание да продава директно, а съответно разполага с юристи и др. специалисти, то вие можете да изберете дали да включите и брокер. 

  • С кого мога да консултирам документацията на имота, който искам да закупя? 

Това зависи от вас както и от строителя. Може да се консултирате с адвокати, специализирани в сделки с недвижими имоти, нотариуси – някой който познава цялата документация или кредитни посредници когато купувате с кредит. Когато имота се купува, чрез банков кредит това означава, че юрист на банката ще обследва документацията на имота. Това дава допълнителна сигурност за купувача.