Важна ли е емоцията при покупка на жилище?

Eмоцията при покупка на жилище

Важни фактори ли са импулса и емоцията при покупка на жилище които надделяват и ни водят към решението да купим точно това жилище?

Известен факт е, че инстинкта ни подсказва, че това е нашето жилище и ние вземаме решение на момента за покупка на апартамента, като понякога не обмисляме останалите обстоятелства.

Но, трябва ли да се доверим на вътрешния си глас? Дори и в отговорните бизнес решения е намесен човешкият елемент и усещането. Водейки преговори за сделки от различен характер, в зависимост от човека с който ги водим, вибрациите и емоциите подсказват на нашият разум какво решение да вземе.

Важни съображения при покупка на жилище:

  • Качеството и добре изпълнения проект – при ново строителство
  • Състоянието и историята на сградата и на апартамента – при старо строителство
  • Локацията – както се казва “локация, локация и локация”, но тя варира в зависимост от нуждите и виждането на купувача
  • Инфраструктурата – тя също може да бъде различно изискване в зависимост от семейното състояние и статуса на купувача

Според редица психолози, най-важно е да се вслушаме във вътрешния си глас, когато вземаме важни решения.

Повечето хора се опитват да си наложат тезата, че спонтанни решения или решения предизвикани от вътрешния си глас, трябва да се вземат за маловажни неща, като избор на дрехи, поръчка на нещо не типично за вашиия вкус от ресторант, дори и ваканция на екзотично място. В действителност се оказва, че тъй като емоциите в нашия мозък надделяват, те съдържат повече информация отколкото нашето рационално съзнание.

Например, когато трябва да избираме между двустаен апартамент в супер център и с отлично изградена инфраструктура, и тристаен апартамент в Драгалевци, при почти еднави цени, чувството което би надделяло в повечето хора е да купят по-големия апартамент в Драгалевци, дори и да не е в центъра на града. Като емоцията в случая би надделяла, след като видят неустоимата гледка към планина Витоша. Гледайки към величествената планина, осъзнават спокойствието, което цари около тях, наслаждавайки се на песента на птичките и прекрасното слънце, което ни прави щастливи, плюс допълнителната стая, или тераса, дворче, които дори и да са ни нужни сега, след като заживеем в апартамента ще осъзнаем, че те са ни много полезни.

Как няма да предпочетете да живеете в Драгалевци, след като е iамо на 20 мин. от центъра на града.

Също е известно, че ако се задълбочим прекалено много върху един проблем и обмисляме доста детайлно и продължително решението, това може да доведе до вземането на грешните решения.

При динамиката в икономиката важно е също да се помисли, дали да се изчака с покупката, ще паднат ли цените следващата година, трябва ли да сключим ипотечен договор сега, или ще бъде по-добре след няколко месеца.

Едно е сигурно, цените на имотите в България се вдигат и все още са едни от най-ниските в Европа.

Инвестирайки в жилище ново строителство, стойността му през годините ще нараства и със сигурност, това би било правилно решение.

Ще надделее ли емоцията при покупка на жилище с отлична локация и директно от инвеститор?

От автентичните снимки в тази статия, можете да усетите емоцията и предимството да закупите тристаен мезонет с двор в Драгалевци или тристаен апартамент с двор в Драгалевци директно от инвеститора Алфа Билд.