Озеленяване в новите жилищни комплекси

Озеленяване нови жилищни комплекси

Красивото озеленяване на нови жилищни комплекси е огромно предимство за облагородяването и подобряването на района с чудесни дървета, храстовидни растения и цветя.

Поставяне на акценти по протежението на пътеките с храстови линии, добре разположени беседки и други елементи на ландшафта доприсанят за живописа, стила и отличават качеството на сградата.

Озеленяването на повечето добре управлявани комплекси е доста привлекателно. Красивите цветове, текстури, разстения с различни височини радват очите ни и предлагат на живущите красиво изживяне за отдих, разтоварване и връзка с природата. Ползите, които тези растения предлагат, обаче са много по-големи от тяхната красота. Те също могат да подобрят и сигурността.

Добрата ландшафтна схема трябва да допринася за развитието на местността и подобряване на пейзажа за един по-качествен живот на хората в района. Красивото озеленяване също моментално вдига стойността на имотите в комплекса.

Озеленяване на нови жилищни комплекси

Как озеленител може да превърне строителната площадка в чуден оазис?

Като цяло целта е да се постигне среда, която максимизира качеството на живот за живущите в комплекса, както и съседните сгради с радостта от естетиката. Един добре проектиран и изпълнен ландшафтен проект може да се превърне в постоянен актив за общността, допринасяйки това по различни начини:

Да се популяризира пейзажния характер

За целта е необходим внимателен подбор на материали и растителните видове, които да подобрят ландшафта.

Да популяризира „Усещане за място“, което да се отличава

Избор на материали, засаждане и характерни за това място растения и техните комбинации, за да направят ландшафта на този комплекс специален и запомнящ се, предоставяйки визуални, културни и екологични връзки с местния район.

Да се ​​намали визуалното въздействие от развитието

Ландшафта може да помогне за развитието на местния пейзаж, и да осигури визуален скрининг, омекотяване и смекчаване на негативно визуалните ефекти.

Допълване и развитие на съществуващия ландшафт

Запазване на съществуващите ландшафтни характеристики, като те бъдат комбинирани с нови устойчиви насаждения, и материали с висок стандарт, които да добавят характер в новото оформление.

Подобряване на физическата среда

Може да се комбинира твърдо и меко озеленяване, за да намали и буферира шума, да предложи подслон и сянка, да филтрира праха и замърсяването, както и да осигури цвят, аромат и движение.

Да осигури подобрено биоразнообразие

Твърдо и по-често меко, озеленяването може да осигури широка гама от местообитания за растения и животни, и значително да подобри биоразнообразието на даден район, например от предоставяне на местни и неместни хранителни растения за диви животни или гнездене и възможности за нощуване на птици.

Повишаване на устойчивостта

Подходящото оформление и избора на материали и растителни видове могат значително да подобрят устойчивостта на развитието и смекчаване на някои фактори от въздействащи върху изменението на климата, например чрез осигуряване на устойчиви дренажни системи, намаляващи презасаждането на разстенията или постоянната поддръжка.

Осигуряване на възможности за отдих

Един добре замислен и изпълнен ландшафтен проект може да предостави възможности както за пасивна, така и за активна почивка. Това може да бъде доста простичко от една добре разположена пейка например, до осигуряване на основни ландшафтни характеристики като зелени пътища,  или зони за отдих.

Осигуряване на фактор за "добро усещане“

Много от предимствата, описани по-горе могат да се комбинират, за да се подобри значително ежедневието и да има положителен ефект ефект върху сетивата и здравето на обитателите. Това също ще повиши желанието за поддържане и развитие на зелените площи.

Озеленяване на Комплекс Mountain Hills

След постоянен труд и завършване на по-голямата част от строителните процеси за Алфа Билд настъпи момента за изграждане на ландшафта в комплекс Mountain Hills, Драгалевци.

Собствениците на апаратаментите и мезонетите в двете сгради ще могат да се наслаждават не само на пейзажа на прекрасната планина Витоша, но седейки на терасите, дворчетата или панорамните тераси ще се радват на красивото парково пространство свързващо двете сгради.