Проблеми за Обитателите в Жилищен Комплекс от Затворен Тип

жилищен комплекс от затворен тип

По-Високи Цени

Имотите в затворените комплекси се предлагат на сравнително по-високи цени и, ако можете да се съобразявате с правилата, помислете дали можете да си позволите да живеете в жилищен комплекс от затворен тип.

Комплексите от затворен тип по същество са вид резиденция със строго контролиран вход, където могат да влизат само живущите и техните гости. Повечето са с физическа охрана и цифрови системи за сигурност с контрол на достъпа.

Комплексите обикновено разполагат със собствени паркове, плувни басейни, клубове и други, но за повечето търговски цели трябва да се излиза навън. В тези райони трудно можете да намерите магазини, търговски обекти, държавни и общински офиси и др.

Обитателите избират своя дом в жилищен комплекс от затворен тип, защото обичат средата, най-вече заради изключителната безопасност, луксозните удобства, навременната поддръжка, по-малкия трафик и различни други причини.

Чистота и Правила за Хигиена

В комплексите от затворен тип има постоянна поддръжка и почистващ екип, който поддържа района чист и спретнат. Чистотата е едно от забележителните предимства.

Все пак живущите също трябва да поддържат района чист и да опазват съоръженията. Докато се наслаждавате на напълно оборудвани фитнес зали, плувни басейни, детски площадки и др., трябва да се уверите, че не оставяте след себе си никакви боклуци или отпадъци.

Ограничения за Нивата на Шум

Обикновено сдруженията на собствениците на жилища определят правила, които всеки трябва да спазва. Жителите могат да се оплачат от лаещо куче, плачещи или крещящи деца, музика или други подобни, ако не са в определените часови зони или са изключително силни.

Разрешаване на Конфликти

Тъй като трябва да използвате инфраструктурата заедно с другите ваши съседи, е възможно да срещнете проблеми. За да се реши подобна ситуация, всеки комплекс установява свои правила.

Правила за Превозни Средства

Въпреки че в района на комплекса не се движат много превозни средства, все пак трябва да спазвате някои правила за движение. Ограничението на скоростта е въведено във всяка общност с цел безопасност на децата и възрастните хора.

Месечни Такси

Наред с високите разходи за жилище вероятно ще плащате и по-големи месечни вноски за поддръжка за жива охрана, охранителни камери, системи др. Притежаването на дом в жилищен комплекс от затворен тип със сигурност ще увеличи стойността на инвестицията ви. 

Допълнителни Разходи за Удобства

По-високите такси вероятно ще са необходими и за заплащане на всички допълнителни удобства, които често са свързани с живота в жилищен комплекс от затворен тип. Много затворени комплекси включват плувни басейни, фитнес зали, детски площадки и други възможности за отдих и социални контакти. Макар че те са забавни, ако не се възползвате от удобствата, може би не ви е нужно да живеете в затворен тип комплекс, в който вие се задължавате да плащате за тях.

По-Бавен Достъп

Въпреки че в по-големите комплекси, порталите могат да бъдат предимство, в дадени моменти при възникване на допълнителен трафик, той със сигурност няма да е много приятен, макар че това е нещо обичайно, то може да бъде незначително неудобство, когато бързате.