Една голяма част от предимствата да инвестирате в апартамент в Бояна са престижният район, развитите комуникации и престижните институции. Нека не забравяме и спокойният начин на живот само на минути от забързания град.

Някои от публичните услуги, предлагани в Бояна, включват:

  • Областната здравна служба, която се намира на ул. Ал. Пушкин ”No. 112. до ОУ „Цанко Церковски”
  • Детско-юношеска психиатрична клиника – водеща специализирана образователна институция в страната
  • Лицензиран старчески дом Пресвета Богородица

Детска градина „Балгаранче“

Б Бояна се намира Частната детска градина „Балгаранче“. Тя е в близост до главни улици, като в същото време е изолирана от градския шум. Разположена е сред красивата природа на планина Витоша, където, заобиколени от много любов и внимание, децата се учат и се наслаждават хармонията и на израстването.

Детска градина „Детска ясла с усмивка”

Частната езикова детска градина „Детска ясла с усмивка” се намира в един от най-чистите райони на София. Те имат просторен и обезапасен двор, където децата играят и се забавляват на чист въздух.

Детска градина „Uvekind“

Детска градина „Uvekind“ създава благоприятна и толерантна среда с програми, даващи възможност на всички членове на училищната общност да развият своя потенциал. Да изразят своята индивидуалност и проницателен дух. Училищната среда е широко отворена за ценностите и традициите на различните култури, възпитавайки нашите ученици в активно отношение, разбиране и уважение към другите.

Детска градина “При Баба”

“При Баба” е частна детска градина, разположена в столичния квартал “Бояна”. Детската градина разполага със слънчеви и просторни съоръжения, заобиколена от красива, добре поддържана градина. Разполага с висококвалифицирани учители и медицински персонал с дългогодишен опит в работата с деца.

Детска градина „Палави Крачета“

„Палави Крачета“ е детска градина с частно финансиране. Разположена е в един от най-зелените и чисти райони на София. Близостта да планината предоставя възможност на децата да прекарат голяма част от деня сред природата.

CHPSOU Свети Наум

CHPSOU Свети Наум е частно финансирано средно училище(I – XII клас).

Обучението е на две смени. Училището се помещава в самостоятелна и удобна сграда в подножието на Витоша с опезапасен двор и детска площадка, кът за отдих, училищна кухня, трапезария и училищен бюфет.

ЧОУ „Света София“

ЧОУ „Света София“ е частно финансирано основно училище (I – VIII клас).  Обучението е планирано на 1 дневна смяна.

Детска градина № 112 е специализирана детска градина за деца с интелектуални затруднения. Тя се финансира от общината.

Много от най-добрите ресторанти в София се намират в кт. Бояна. Накои от чудесните ресторанти са: Бояна Family Bar & Dinner, Cinecitta Osteria Italiana, Ресторант Perfetto, La Cucina Casalinga, Качамак Бояна, Лимончето, Restaurant Casa Boyana, Ресторант Боянско Ханче и др.

В квартала има удобна транспортна мрежа.

Следните автобусни маршрути свързват Бояна с останалата част на София – 64, 63, 107.

Автобус 64 (Посока: Център По Хигиена) има 34 спирки, тръгващи от Зоопарка / Градски зоопарк и завършващи в Центъра По Хигиена.

Автобус 63 (Посока: Бул. Цар Борис ІІІ) има 20 спирки, тръгващи от Ул. Бялата Чешма и завършва на бул. Цар Борис ІІІ.

Автобус 107 (Посока: Кв. Карпузица) има 22 спирки, които тръгват от Боянската Църква и завършва в Кв. Карпузица.

Една от водещите строителни фирми в България – Алфа Билд ви предлага своята концепция на красива бутикова сграда с апартамент в Бояна, разположена на една от най-желаните и комуникативни локации бул. Ал. Пушкин.