Няма съмнение, че стила на живот в Драгалевци, София го прави едно от най-добрите места за живеене в цяла България, за това покупката на апартамент в Драгалевци е едно от най-добрите решения, които бихте взели.

Тук се намират едни от най-добрите училища в София, като School Britanica Park School. Отлична гама за пазаруване – супермаркети от най-високо качество като Fantastico, дизайнерски магазини за домашна употреба и модни бутици.

Избора от ресторанти е легендарен – от стари любими, с типична българска кухня пред нови модерни и екзотични. Някои от които са Ботаника, Механа Банско, Воденицата – Драгалевци, 6аТо, Ресторант 507, Котилото и др.

Можете лесно да достигнете до Драгалевци, независимо дали шофирате или използвате обществен транспорт. Има постоянен поток от работници и служители, които пътуват към центъра на града сутрин – през делничните дни, и много посетители, които идват, за да пазаруват, да посещават заведения или манастира.

Едни от най-добрите училища в София се намират в Драгелевци. Следните са подбор на някои от възможностите за образование:

LAPINU

LAPINU е създадена през 2006 г. като първият двуезичен частен дневен център в София, България.

Менюто на LAPINU е приготвено с органични продукти, специално подбрани за здравето на децата. Помещенията на детската градина са снабдени с йонизатори, които пречистват въздуха вътре в сградата.

Les Petits Princes

“Les Petits Princes“ е първата френска детска градина в София.

Детската градина приема деца от 1 до 6 години. Методът на обучение се основава на индивидуален подход и отношение към ритъма на всяко дете, дейностите, различните периоди от неговото развитие и на факта, че децата се учат с различна скорост.

NEMO (НЕМО)

Частна детска градина NEMO е създадена през 2006 г. от Надежда Караманска и Моника Петрова с мисията: да възпитава и учи децата с много музика, като предизвиква в тях радостта от общуването с нея.

ЧДГ Ежко-Бежко

ЧДГ Ежко-Бежко е частно финансирана детска градина и предлага целодневна организация на обучение, съчетана с активен спорт и свободно време, игри и забавления.

Cosmos Kids

Cosmos Kids е частна английска ясла и детска градина. Децата растат в англоговоряща среда, изучават два езика – английски и родния им език. Cosmos kids се грижи за деца с различни националности, което им позволява да израснат отворени и толерантни към пола, расата и религията.

Васил Левски

Училище Васил Левски се финансира от общината и осигурява образование от I до VIII клас. Обучението в училището е на две смени всеки ден.

ЧСОУ RYORIH (Рьорих)

CHSOU RYORIH (Рьорих) е частно средно училище (I – XII клас) с ранно образование по чужди езици, изкуство и музика.

BRITANICA Park School

BRITANICA Park School е частно училище от (I – X клас). Идеологията и преподаването в екологична среда, дават възможност на учениците да развият свой собствен потенциал, като комбинират високо конкурентно образование с алтернативни и иновативни методи на преподаване, които развиват личните качества на децата.

Обществени услуги в Драгалевци

В квартал Драгалевци има кметство и поща, разположени на площад „Цар Иван Александър“. Здравната служба се намира на ул. Хан Крум 5 – 7. Драгалевци има отличен доставчик на интернет и кабелна телевизия, включително A1.

Сградата на читалището се намира на пл. Цар Иван Александър 6. Читалището разполага с библиотека с богатство от книги над 15 000 тома и развива самодейни художествени дейности, както и школа по чужд език.

В центъра на Драгалевци, до основното училище е църквата “Света Троица”, която съдържа ценни богослужебни книги.

Пазаруване в Драгалевци

От страна на магазини, комуникации и прочие кв. Драгалевци има с какво да се похвали. Множество магазини, разпръснати из огромния квартал, клонове на веригите Фантастико и Лидл в близост до околовръстния път, както и магазин Макс с виенски салон по пътя за Симеоново.

Транспорт в Драгалевци

От центъра на София, може да се стигне до манастира с кола за около 20-30 минути по добре поддържан асфалтов път от центъра на Драгалевци.

Основната транспортна връзка на квартала с центъра на града е бул. Черни връх.

Основните пътни артерии до квартал Драгалевци – бул. Черни връх и бул. Околовръстен път осигуряват бързи и лесни връзки до всички части на града.

Автобусни връзки за Драгалевци

Линия 64 Зоопарк – Драгалевци – Бояна – Център за хигиена. През този столичен район минава и автобус №64, единият от които е началната спирка в кв. „Хладилника“, а другият – в Института по хигиена на бул. „Академик Иван Гешов“.

Линия 66 Зоопарк Драгалевци – хотел Морени. Автобусни линии с номера 66 и 93 минават през квартал Драгалевци, чиято първоначална спирка е “Хладилника”.

Линия 93 Зоопарк Драгалевци – лифт Драгалевци. Автобусни линии с номера 66 и 93 минават през квартал Драгалевци, чиято първоначална спирка е “Хладилника”.

Линия 98 Зоологическа градина – Гробище Драгалевци – Квартал Симеоново – с. Бистрица – с. Железница. Автобус № 98 тръгва от метростанция Джеймс Баучер и има спирка на терминала на трамвай №10.

Избор на апартамент в Драгалевци

Алфа Билд имат уникална концепция и предложение за Вашият апартамент в Драгалевци.

Малък комплекс, състоящ се от две модерни и красиви сгради – едната е с 8 бутикови мезонета, а съседната до нея предлага за продажба апартаменти с различна квадратура, дворче или тераси с прекрасни гледки.

Представете си какво удоволствие ще изпитате всеки ден да се събуждате с гледка към прекрасната планина Витоша или да виждате от високо светлините на града.

Бихте били щастливци да се наслаждавате на променящата се природа и цветове на планината в зависимост от сезоните – зелена през пролетта и лятото, или изпъстрена с топли жълти, оранжеви и червени топли цветове през есента, или пък с бяла чиста премяна през зимата.

И всичко това ще гали сетивата ви, ще ви успокоява и зарежда от вашият апартамент в Драгалевци в комплекс Mountain Hills, който е построен на една от най-добрите локации в София.

Живота в сградите на Алфа Билд – Mountain Hills ви предлага незабравими моменти на уют, комфорт и щастие.  Сградите са проектирани много внимателно, като са съобразени с изискванията и нуждите на съвременния човек.

Покупката на апартамент в Драгалевци повишава качеството, хармонията и стила ви на живот.