Инвестицията в недвижими имоти и ново строителство в Бояна има множество предимства за тези, които избират да живеят в този престижен квартал на София.

Бояна е предпочитано място за живеене за много чужденци, както и за българите, които биха искали да имат висок жизнен стандарт. В Бояна са домовете на видни политици, включително президента, и председателя на Народното събрание.

Бояна е сред най-престижните квартали, разположен в южната част на София, на около 7 км южно от центъра на града, сред чистия планински въздух и спокойствието на Витоша, обявен за първи национален парк на Балканския полуостров. Съседни на Бояна са кварталите Драгалевци и Княжево.

Пътувайки по булевард България от центъра на столицата, стигате директно до кв. Бояна. Благодарение на отличната комуникация с центъра на града -от Бояна по бул. България се пристига до НДК за 15-20 минути в зависимост от трафика.

Докато пресичате околовръстния път на София, Булевард България става бул. Александър С. Пушкин. Булевард Пушкин е широк и е едно от най-желаните места за живеене в цяла София. Pushkin Residence е перфектно разположен на бул. Пушкин, непосредствено след кръстовището на Околовръстния път.

В миналото кв. Бояна е била селище на име Севастократор Калоян, което е живяла аристокрацията на Втората българска държава.

В днешни дни има само малка част от историята на квартала – останките на крепостта днес се намират над Момина скала. 

Две от най-големите забележителности на Бояна са Боянската църква, датираща от Х – ХІ век, и Боянският водопад, на река, която тече между квартала и хижа Момина скала, образувайки множество бързи течения и водопади с височина около 20 метра. Районът е сериозна атракция за туристите заради Боянската църква – тя е един от културните символи на България и част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Бояна губи статута си на селище едва през 1961г.

Жилищното строителство в района най-вече се състои от нови, луксозни еднофамилни къщи с кравиви градини или добре проектирани дворове.

Ще намерите и затворени комплекси, предимно ново строителство в Бояна където хората имат възможност да избират между апартаменти с 1, 2 или 3 спални.

Някои от новите жилищни комплекси имат контролиран достъп, денонощна охрана и видеонаблюдение.

В квартала има и новопостроени бизнес сгради, в които компаниите могат да наемат или закупят офис.

В центъра на Бояна все още има по-стари къщи от 70-те и 80-те, но външният му вид се променя бързо.

Квартал Бояна предлага връзка с природата – много зеленина и спокойна атмосфера, допринасяща за здравословния начин на живот на жителите му:

  • Прекрасна и живописна гледка към Витоша
  • По-хладно лято и зима от останалата част на София
  • Свеж и чист въздух
  • Добра комуникация с центъра на града (въпреки че по време на час пик придвижването може да бъде по-бавно нагоре и надолу по булевард България)
  • Множество хранителни магазини, ресторанти и аптеки.
  • Газификация
  • Прекрасни забележителности като Боянската църква
  • Отлично пазаруване и места за хапване, пийване и почивка