ново строителство в Драгалевци

Инвестиция в недвижими имоти в София

Струва ли си инвестицията в имоти ново строителство в Драгалевци и с какво е по-различна от останалите райони в София?  Всичко е свързано с локацията, а София не е изключение. Определени части в столицата се отличават с по-високи цени, поради близостта до Метростанции, градски транспорт, елитни училища и детски градини, важни търговски центрове, модерна инфраструктура и др. Купувачите на имоти са склонни да платят повече за близост до центъра на града, до офиса си, до училището на децата си или чистия въздух на великолепната планина Витоша.

Цени за инвестиция в ново строителство в Драгалевци и в София

Цените за инвестиране в имоти в столицата са склонни да следват сходни, ако не и идентични модели. Най-високите цени се определят от имоти в централната, южната и югозападната част на града, които се считат за най-престижните. Кварталът Докторска градина със своите аристократични стари апартаменти, прекрасния обновен парк и дипломатически резиденции предлага най-скъпите жилищни имоти в София, надвишавайки дори топ центъра в ценообразуването. Истинският център изостава донякъде, като основният недостатък е повече трафик и по-малко зелени площи.

Цените намаляват за северните, необновените части на добрия, стар център (към Централната гара), където все още има малко предлагане на сгради ново строителство. И все пак районът предлага чудесни възможности за инвестиции с просторните си
апартаменти във виенски стил и с реален потенциал да се превърне в друга прекрасна част от историческия център на София в близко бъдеще.

Разходите стават по-благоприятни на 4 км или повече от центъра. Много от тези квартали вече имат бърз достъп до центъра на града с благодарение на софийското метро. По- голямата част граничи с превъзходни зони за отдих, като огромния Южен парк или Ловен
Парк, или по-малкия, но прекрасен парк Гео Милев. Новите райони на Лозенец, Кръстова Вада и Витоша предлагат множество възможности за модерни жилища, в затворени комплекси или индивидуални сгради с красива архитектура и високо качествени енерго спестяващи материали.

Покупните цени на недвижимите имоти в София се покачват бавно през последните няколко годишни, последно с увеличение от 5-7%, създавайки стабилен инвестиционен климат. Имотите, разположени в центъра или Оборище, се покачват по-бързо с 15% от началото на годината.

Инвестицията в имоти Ново строителство в Драгалевци остава една от най-добрите, основно поради престижния квартал, защитил името си с години, чистият планински въздух и спокойната атмосфера, която живущите предпочитат. Стратегическото местоположение до Околовръстен път, бързият достъп до центъра на София, и до много южни квартали, както и изходите от града създава още едно удобство на живущите и защитава тезата, че покупката на жилище ново строителство в Драгалевци е оправдана.

Ето някои предимства на имоти ново строителство в Драгалевци, които биха ни направили по-щаствиви:

 • Купувайки апартамент в процес на строеж, цената му е доста по-ниска от вече завършен нов апартамент с Акт 16 или по-старо строителство.
 • При покупка на имот в строеж, може да се нанасят кореции в изпълнението на апартамента ви, като промени във вътрешното разположение, според вашите дизайнерски виждания и удобства.
 • Покупката на апартамент ново строителство е добра инвестиция, независимо дали се купува като ваш дом за живеене или отдаване под наем.
 • Имота ще бъде предпочитан и потенциала му при следваща продажба или отдаване под наем ще бъде по-голям.
 • Стойността на имота ново строителство ще се покачва във времето и при следваща продажба ще сте на печалба.
 • Сградите ново строителство се строят със съвременни, актуални и качествени материали. Изплозват се нови технологии, прецизността на изпълнение е много по-голяма.
 • Новите сгради са с високо качествена топло-изолация и дограма, които изолират както през зимата, така и през лятото, запазват температурата в помещенията и спестяват голямо количество енергия, а съответно и средства.
 • Процентът на финансиране при сгради ново строителство е доста по-голям и е важен фактор при покупка с кредит.
 • Дизайна на новите сгради е много по-естетичен, красив и иновативен.
 • Сградите ново строителство предлагат много повече удобства на живущите – например топла връзка с гаражите и парко местата, по-модерни и безшумни асансьори и др.
 • Едно от най-големите предимства са гаражите и парко местата, обикновено разположени в сутерена. Истинско облекчение за, живущите. Представете си колко по-лесно се живее, ако не губите време и нерви да обикаляте и търсите място за паркиране на улицата. А през зимата си спестявате чистенето на сняг и размразяване на автомобила!

Ново строителство и инвестиционни имоти в кв. Драгалевци, София.

Алфа Билд ви предоставя прекрасна възможност за избор на двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти с тераса или дворче, както и мезонет с панорамна тераса или мезонет с двор в новостроящия се комплекс Mountain Hills.