Разходка във Витоша за здраве и презареждане

разходка във витоша

Едно от най-големите богатства на красивата ни столица е близостта с планината и една разходка във Витоша, ни дава възможност за физическо и психическо разтоварване и зареждане на сетивата ни.

Добре известен факт е, че хората в планините живеят по-здравословно и по-дълго, а именно заради чистият и свеж, изпълнен с аромати на билки и цветя планински въздух,  с който се пълнят дробовете ни. Зареждайки ни с кислород, умът ни се избистря, освобождаваме се от негативната енергия и се зареждаме с усмивка и доза щастие.

Чистият въздух с 0% прахови частици, спомага да се справим с респираторни проблеми и астма.

Ароматите на бор, планински билки и цветя намаляват драстично стреса и депресията.

Една разходка в планината подрежда нашия вътрешен мир и ни дава спокойствие и усещане за сигурност.

Слънчевите лъчи набавят така нужният за огранизма ни Витамин Д и предизвикват производството на Серотонин – Хормона на щастието!

Няма по-добър и безплатен начин да се отървем от мигрената, агресивността, лошото настроение и депресията, които натрупваме в забързания си градски живот.

Активният начин на живот подобрява настроението, избистря ума ни, ускорява метаболизма и засилва енергията ни.

В Планината са изградени многожество маршрути за спорт и разходка във Витоша. Някои пътеки са по-стръмни и екстремни, други по-равни и лесни.

Боянски водопад, Боянското езеро и Боянската църква, избирайки този еднодневен маршрут си подарявате едно прекрасно изживяване.

Боянския водопад е образуван от водите на Боянската река, която се спуска по стръмните северни клонове на планината.

Боянското езеро е доста близо до кв. Бояна, на 1,5 км. югоизточна посока. Пътеката към него е сравнително полегата и е подходяща за деца и по-възрастни хора.

Боянската църква с изумителните си стенописи е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Златните мостове още са известни като Морени и се намират в най-голямата каменна река в района, разположена в северозападните склонове на Витоша. Витошките каменни реки са едно от най-характерните геоложки явления на Витоша. Местността е изключително красива и предлага отлина възможност за туризъм. Ако сте във форма и ходенето не ви плаши можете да стигнете за 3 часа, като тръгнете от кв. Бояна. Другият лесен начин е да тръгнете с автомобил.  

Панорамната пътека на Бистрица – Железница. Маршрутът е равен, доста популярен и любимо място за разходка на семейства с деца и на хора, които нямат физическата възможност за по-големи натоварвания. Вървейки по пътеката ще станете свидетели на невероятни гледки, цветни пейки и столчета, интересни мостчета и прекрасното зареждащо усещане вървейки през широколистни и иглолистни гори.

Драгалевския манастир се намира само на 30 минути пешеходно разстояние от Комплекса Mountain Hills в Драгалевци, ул. Ненко Балкански 2. Той е създаден през далечната 1341 г. от Цар Иван Александър и е известен с богата си история. Манастирът е обявен за паметник на културата и в него се съхраняват старопечатни богослужебни книги и ръкописно четвероевангелие.

Ако изберете да станете собственик на апартамент в Mountain Hills, разходката до Драгалевски манастир, би могла да се превърне в редовна за физическо и психологическо разтоварване.

Комплексът на Алфа Билд – Mountain Hills е разположен в подножието на планината и от там е лесна възможността за разходка във Витоша. Комплекса е на пешеходно разстояние от началната точка на планинските пътеки и лифт Драгалевци.

Жилищният комллекс Mountain Hills се състои от две малки сгради, които разполагат с тристайни апартаменти и тристайни мезонети.

Апартаментите и мезонетите на първите етажи имат дворчета, даващи ни свободата и усещането, че живеем в къща. Те са една добра възможност и отличен избор за хора, които са свързани с природата и земята.

Дворчетата към апартаментите се издават озеленени и разполагайки с такова ваше кътче, ще имате възможността да го допълвате с любимите си цветя, храсти и разстения и да му предадете вида в който ще се чувствате комфортно и щастливи.