СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА АПАРТАМЕНТИТЕ

 • СТЕНИ

Външни стени – тухла „Wienerberger“ 25 см., цялостна система за топлоизолация, включваща експандиран пенополистирол  EPS и силиконова мазилка на “ CAPAROL ”. Вътрешни стени – тухла „Wienerberger ” 12 см., гипсова мазилка и шпакловка;

 • ТАВАНИ

На апартаменти – гипсова мазилка и шпакловка

 • ПОДОВЕ

На апартаменти – циментова замазка; На тераси – завършени с мразоустойчив гранитогрес; покривни тераси и тераси на последен етаж – завършени по проект с мразоустойчив гранитогрес; На санитарни помещения – стоманобетонова плоча и замазка;

 • ДОГРАМА

PVC дограма REHAU – 5 камерна със стъклопакет с К-стъкло; Входни врати – на фирма “ SOLID ” с естествен фурнир, височина 2,10м,

 • ДОМОФОННА ИНСТАЛАЦИЯ

Домофонната инсталацията ще се изпълни скрито с проводници FTP Cat.5e, изтеглени в гъвкави РVС тръби след ЕК. Чрез домофонната система ще се свърже и външният вход на сградата.

Във входното антре на всеки апартамент ще се монтира аудио домофонна слушалка  и бутон за отваряне на ел. брава. При главния вход на сградата ще бъде инсталиран домофонен говорител – на общо табло със звънчевите бутони.

 • ТЕЛЕФОННА ИНСТАЛАЦИЯ И КОМПЮТЪРНА МРЕЖА

Във всеки апартамент и офис, както и в магазина, са предвидени телефонни и LAN постове. Те ще са свързани с комутационният шкаф на сградата посредством кабел FTP Cat. 5e. Кабелите до всеки абонат ще се изтеглят в гъвкави гофрирани тръби от всяка етажна кутия.

 • ИНСТАЛАЦИЯ ЗА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Предвижда се ТV инсталация за всеки апартамент и офис, с възможност за връзка към кабелна телевизия. В партера ще се монтира един централен ТV разпределител (усилвател).

Инсталацията ще се изпълни скрито с радиочестотен коаксиален кабел RG6 -75 Ω/m, изтеглен в гъвкави РVС тръби от ЕК.

Доставката и изтеглянето на телевизионен кабел в положените свободни PVC тръби от разпределителя в сутерена до съответната ЕК, ще бъде направено от съответния кабелен оператор.

 • ОСВЕТИТЕЛНА И СИЛОВА ИНСТАЛАЦИЯ

Осветителната инсталация се захранва от отделен токов кръг на съответното табло и ще се управлява с обикновени, серийни и девиаторни ключове за скрита инсталация.

Във всички стаи се предвиждат по един или повече лампени излази, които завършват на висяща фасунга (излаз за плафониер, пендел или полюлей по избор). В баните и санитарните възли  се предвиждат излази за влагозащитени аплици и плафониери. Излаз за монофазните вентилатори за санитарните възли, като ще се пускат посредством обикновени или серийни ключове, заедно с осветлението.

Контактите са предвидени съгласно Наредба № 3 , а именно: в стаите – по 1 контакт на всеки 4м2 подова площ, в кухните – по 1 контакт на всеки 2м2, а в коридорите – по 1 контакт на всеки 6м2. Те са разпределени до 6-7 бр. на токов кръг, с изключение захранването на кухненските печки (2,5kW), бойлерите (2,5kW), пералните (2,5kW) и миялните машини (2,0kW), които ще бъдат на самостоятелни токови кръгове.

Всички контакти ще бъдат със занулителна клема. Бойлерите ще се включват посредством бойлерни табла, съгласно чл.VІІ-1-39 от Наредба № 3. Апартаментните табла ще се монтират на височина 2,2м от готов под, ключовете – на 1,0 м, контактите в стаите – на 0,4м, а кухненските контакти – на 1,2 м от пода. Изключение прави контакта за готварска печка, който ще се монтира на 0,5м от пода.

Линиите към контактите за печка, пералня, миялна машина и бойлерно табло, ще са със сечение 3х2,5 мм2. Линиите за осветление са със сечение 1,5 мм2. 

 • ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

За всеки един апартамент е предвиден водомер за студена вода, както и необходимите арматури към него. Водомерите ще са с изводи за дистанционно отчитане. Хоризонталната разпределителна мрежа към приборите ще се положи скрито под мазилка с дебелина 2 cm.

 • ОТОПЛЕНИЕ, ВЕНТИЛАЦИЯ И КЛИМАТИЗАЦИЯ

Отоплението е решено с климатици като за всяка стая в жилищата ще бъдат положени тръбни връзки, с възможност за бъдещ монтаж на климатици (без монтаж на вътрешно и външно тяло). За всеки един апартамент е осигурена възможност за бъдещ монтаж на газов котел за отопление и подгряване на вода за битови нужди. Не се предвижда монтаж на алуминиеви радиатори, лири, газов котел и индивидуални газомери.

 • ДВОРОВЕ КЪМ ЖИЛИЩА НА ПАРТЕРНО НИВО

За мезонетите на партерно ниво, дворовете ще бъдат отделени от с метална ограда, ще бъде изпълнено и озеленяване.