Промени ли пандемията предпочитанията ни за жилище?

тристаен апартамент в драгалевци

В постоянно разрастващата се столица, голяма част от търсенето за покупка на жилище е над околовръстното шосе и в близост до планината, за това Алфа Билд избра да построи своя комплекс Mountain Hills, в който можете да изберете своя двустаен и тристаен апартамент в Драгалевци.

Много са факторите върху които трябва да се замислим, преди да предприемем покупката.

Промени в навиците ни

В последно време сме свидетели как Пандемията COVID-19 промени начина ни на живот и започнахме да изграждаме нови навици.

Промени се мисленето ни, което не бихме казали, че е лошо – просто е различно.

Повечето хора намират доста положителни неща в работата от вкъщи. Например – не губим време и средства в трафика. По-съсредоточени сме и работим повече от вкъщи.

Като цяло започнахме да прекарваме повече време в домовете си и това ще се запази като тенденция, дори и като започнем да излизаме по-често и да пътуваме до работните си места.

В тази връзка много хора се замислят, как да направят живота си по-добър и да са щастливи в домовете си.

В драматичните промени в поведението на хората, предизвикани от пандемията, виждаме как дома ни се превръща в многофункционално убежище, използвано за работа, училище, свободно време и физически упражнения.

Покупка на двустаен и тристаен апартамент в Драгалевци

Знаем какво е предимството да живееш в къща, но не всеки може да си го позволи, за това варианта да закупиш апартамент със собствен двор или с тераса с красива гледка и чист въздух е все по-примамлив и предпочитан.

Комплекса Mountain Hills на Алфа Билд ви предлага точно това предимство. Комплекса е ситуиран в спокойната част на Драгалевци, без шум, натоварено движение и прах от големи улици.  Можете да спите на отворени прозорци и да имате здрав сън.

Сграда 2 предлага избор на двустаен и тристаен апартамент в Драгалевци, които са с прекрасни тераси и гледки към величесвената ни планина Витоша.

Мезонетите с дворчета в Сграда 1 ви дават усещането, че живеете в къща, без да е необходимо да плащате високите цени за закупуване на къща.

Какво по-добро от това да отглеждаме децата си на тихо и спокойно място? Спокойствието, че детето ни ще излезе да поиграе на двора и да подиша чист въздух, без да се притесняваме от движение, вируси и други проблеми.

Предимство е и за хората с четириногите домашни любимци, които лесничко могат да отворят вратата и да ги пуснат да потичат в дворчето, без да прекъсват заниманията си.

Физическите упражнения, така важни за здравето ни, ни липсват все повече в дните на пандемия. На терасата или дворчето в апартамените на Mountain Hills имате идеалната възможност да правите упражнения навън през по-голямата част от годината и да поддържате здравето си.

Другото голямо предимство е близостта на комплекса до туристическите пътеки на планина Витоша и лифта на Драгалевци, до които можете да стигнете за не повече от 20тина минути пешеходно разстояние.

Спокойната терасата и дворчето ни дават свобода, и ни доставят толкова приятни емоции, от които имаме нужда в тези динамични времена.

Представете си как си почивате на терасата или в дворчето с любима напитка или храна, гледайки цветовете на планината и разгадавайки настроенията и.

Всичко това зарежда сетивата ви с положителна енергия и допринася за здравето и щастието към, което всички се стреми и си пожелаваме.

Свържете се с нас, за да ви разкажем за избора на двустаен и тристаен апартамент в Драгалевци в комплекса Mountain Hills и да отговорим на Вашите въпросите.

Тенденцията за покупка на жилища през първата половина на 2021

Дигитализацията е част от живота ни и необходимо удобство. Благодарение на дигитализацията вече могат да бъдат спестени доста средства от строителния процес.

Все повече брокери използват видео огледи, като се спестява време за заетите клиенти и за самите брокери.

Пандемията повиши интереса към недвижимите имоти и веднага рефлектира в ръста на цените. Инвестициите в недвижими имоти се увеличават и отново дават добра и сигурна доходност.

Над 80% от българите живеят в собствен дом. Тенденцията за закупуване на собствено жилище се запазва и е останала като традиция и начин на мислене за българите, че едно от най-важните неща в живота им е да имат собствен дом.

През първото тримесечие на 2021 година са сключени повече сделки, отколкото за същия период през 2020.

Голяма част от купувачите, се възползват от ниските кредитни лихви и сменят жилищата си за по-добри. Тенденцията за покупка на жилища в кварталите на София е около околовръстно шосе, квартал Витоша или Овча Купел, където все още се строи усилено. В кварталите Бояна, Драгалевци и Бистрица търсенето е от млади хора и семества с малки деца в затворени комплекси или малки жилищни сгради с типичното ниско строителство. Предпочитания интерес е за покупка е апартамент с две спални в Драгалевци, Бояна и Бистрица. 

Предимство са спокойствието за отглеждане на деца, множество елитни детски градини и училища в тези райони, както и все по-развиващата се инфраструктура.